KMP 2 - Kanban Systems Improvement

2 dages avanceret kursus - bliv certificeret Kanban Management Professional

Kanban Systems Improvement (KMP 2): Daglig styring med Kanban: Feedback loops, styring og optimering af skaleret Kanban v.h.a. Kanbans modenhedsmodel, effektive metrikker!

Dette kursus er et avanceret kursus. Derfor kræver det et vist kendskab til Kanban for at få det fulde udbytte. Kurset er for dig, der har været på Kanban System Design (KMP I) kursus eller Team Kanban Practitioner kursus, eller vores danske Kanban kursus. Alternativt har du konkret viden eller praktisk erfaring med Kanban.

Vi anbefaler, at du som forberedelse til kurset læser en af følgende bøger: “Basis-guide til Kanban” (Annette Vendelbo), “Kanban” (David Anderson), eller “Kanban from the Inside” (Mike Burrows).

På dette 2 dages kursus får du den viden der skal til for at styre jeres Kanban-system i det daglige. Du lærer, hvordan du optimerer, skalerer og udvikler jeres Kanban over tid fra team-niveauet og videre ud i jeres organisation.

Vi kommer igennem følgende:

  • Styring af evolutionær forandring
  • Håndtering af modstand mod forandring
  • Feedback loops og løbende læring
  • Implementering og skalering af Kanban
  • Gennemgang af Kanbans modenhedsmodel
  • At skabe balance mellem efterspørgsel og kapacitet
  • Optimering af flow og forudsigelighed

Kurset er den direkte forsættelse til KMP I Kanban System Design. Efter at have afsluttet begge kurser opnår du en Kanban Management Professional certificering fra Kanban University.


28. og 29. maj 2024, 8.30 - 17.00
Sted: IDA, Kalvebod Brygge 31, 1560 København

Du får denne gang min e-bog “Basis-guide til Kanban” med i købet. Så har du et opslagsværk lige ved hånden.



 





Kursusplan:

2 fulde (og intensive!) kursusdage, hvor fokus især vil være på: skalering af Kanban systemer, teknikker og redskaber til at forbedre jeres nuværende Kanban, herunder hvordan man indfører feedback loops, og hvordan I får en bedre forståelse af jeres workflow, så I kan forbedre det.

Derudover går I i dybden med de forskellige metoder og teknikker, som Kanban bruger til at måle. Med denne viden og ved hjælp af disse teknikker, kan I se, hvor skoen trykker, og hvor I dermed skal forbedre jer! For kanban handler jo om transparens! -Kanban hjælper med at få øje på alt det, I ikke vidste, lå og gemte sig i jeres system. I vil også lære om, hvordan I bedst tackler frygten for forandring – for ja! ikke alle er vilde med at skulle arbejde på en ny måde, og det er helt normalt at reagere sådan! Men ved at forstå teorien bag system 1 og 2 tankegangen, kan du hjælpe forandringen på vej – og du kan imødekomme modstanden imod den med forståelse, og få has på den på en fornuftig og human måde. I lærer også at håndtere de afhængigheder og flaskehalse, som findes i jeres system, med forskellige visualeringsteknikker. I løbet af kurset vil I gennemgå en case study samt lave forskellige øvelser sammen, så I får Kanban helt ind på rygraden! Derudover vil I samle op på de erfaringer, som I har fået fra jeres arbejdsliv efter KMP I kurset.

Lige herunder kan du se en oversigt over, hvilke emner I skal igennem i løbet af disse 2 kompakte og læringsesrige dage:

Dag 1:

  • Hvorfor Kanban
  • Grundlæggende tilgange til Kanban
  • Evolutionær forandring (Case study)
  • Kanban metoden (review)
  • Kanban for enterprise: servicerettet
  • Skalering og Upstream-Kanban
  • Feedback loops – kundetilfredshed

Dag 2:

  • Kanbans modenhedsmodel
  • Hvordan man kommunikerer på de forskellige modenhedsniveauer
  • Forbedringsteknikker
  • Håndtering af den evolutionære forandring
 

På dette 2 dages kursus får du den viden der skal til for at styre jeres Kanban-system i det daglige. Du lærer, hvordan du optimerer, skalerer og udvikler jeres Kanban over tid fra team-niveauet og videre ud i jeres organisation. Vi bygger videre på den viden du fik på KMP I.

Du lærer følgende:

Hvordan man håndterer skalering, helt uden at skabe forstyrrelse af workflow eller den organisatoriske struktur

Hvad ligger der i ’omkostninger ved forsinkelser’, og hvordan bruges det til at risikostyre?

Hvordan I opnår højere kundetilfredshed, og det gælder både eksterne og interne kunder!

Hvordan griber jeg forandringen an, når nu vi skal til at ændre vaner i mit team?

Hvorfor er det så pokkers vigtigt at begrænse igangværende arbejde, og hvad sker der, hvis man ikke gør?

Hvad kræver det af min ledelse, hvis vores Kanban skal blive en velsmurt maskine?

Hvordan fungerer Kanbans kommunikationsmodel, og hvordan får vi Kanban ind på alle niveauer?

 

På dette intensive, videregående kursus lærer du på 2 dage en masse avanceret Kanban praksis og jeg viser dig præcis, hvor du kan komme hen med din Kanban. Du ved, hvordan du får jeres Kanban-implementering længere op af modenhedsstigen

Du lærer at benytte velafprøvede metoder og redskaber til at øge kapaciteten, fjerne unødige forsinkelser, mindske uforudsigeligheden og få has på flaskehalsene. Du lærer hvad agil adfærd og mindset er, og du lærer at forstårmodstanden imod forandring og håndtere den på en human måde. Du lærer at Kanban handler om at bruge visuelle teknikker til at fremme agil adfærd og skabe fremgang og kvalitet i jeres system.

Efter at have afsluttet Kanban Management Professional uddannelsen kan du:

Skabe fart over feltet, fordi I fokuserer på at fjerne det, der forstyrrer jeres ubrudte flow. Så kan I arbejde med jeres aktiviteter uden utidige afbrydelser

Give et fælles sprog i din virksomhed. Dermed undgår I ærgelige misforståelser og hovsa’er, fordi I har den samme referenceramme og en fælles samarbejdsform, som alle kender

Skabe balance mellem jeres kapacitet og efterspørgslen efter denne. Slut med at presse flere projekter eller opgaver ind i jeres teams, end de har båndbredden til

Bruge transparens til at vise jer, hvordan tingene går i virkeligheden. Ikke et glittet glansbillede, men den virkelige virkelighed – både godt og skidt. Det skal I bruge for at kunne reagere fornuftigt

Og desuden står du med en certificering fra verdens største og førende Kanban-organisation, Kanban University

 

Din underviser


Annette Vendelbo
Annette Vendelbo

Annette har mange års erfaring som agil underviser, rådgiver og coach. Hun underviser både i Kanban og Scrum på team og ledelsesniveau, samt i agil projektledelse,

Med Annette som underviser får du både en, der er kniv-skarp på teorien, men også en der selv bruger teorien i praksis, når hun hjælper sine kunder med at planlægge og gennemføre agile implementeringer og transformationer, så de når præcis de mål, de har sat sig.

På Annettes kurser får du krydret teorien med en masse eksempler fra virkelige projekter. Det betyder, at det bliver lettere for dig, når du selv skal omsætte den teori, du lærer, til praksis.


Kursus indhold


  Velkommen til kurset KMP II: Kanban Management Professional
Tilgængelig i dage
dage Efter du er blevet tilmeldt

Ofte stillede spørgsmål


Hvor afholdes kurset?
Kurset afholdes i København K. Konkret adresse kommer senere
Hvor kan jeg parkere, hvis jeg kommer i bil?
Der findes parkeringshuse tæt på kursusstedet
Kan vi få rabat, hvis vi er flere, der gerne vil på kursus?
Ja, det plejer vi at kunne finde ud af. Rabattens størrelse kommer an på, hvor mange I er, men kontakt mig på [email protected], så finder vi ud af, hvad vi kan finde ud af :-)
Hvad hvis jeg ikke er en ørn til Kanban? Kan jeg deltage alligevel?
Ja, dét kan du lige tro! Dette kursus giver dig netop alle byggeklodserne til Kanban, så du ved, hvad der er værd at vide, når du skal bygge et rigtigt Kanban flow-system. Det er en fordel, hvis du er vant til at arbejde lidt systematisk med dine ting, men kurset kræver kun, at du har deltaget i KMP I på forhånd
Kan vi holde kurset ud hos os i vores firma?
Ja da! Hvis I er et eller flere teams, der skal til at arbejde med Kanban, så kan det ligefrem være en fordel at holde kurset i jeres egne omgivelser

Jeg håber, at vi ses!

Nu ved du en masse om, hvad der ligger foran dig, og jeg vil gøre mit yderste for at gøre dig lige så begejstret for Kanban, som jeg er. Det ville være en stor fornøjelse at give dig detaljerne om metoden, teknikkerne, værdierne m.m., så du har alle de byggeklodser, der skal til for at bygge nogle gode Kanban-tavler og et robust Kanban-system på basis af jeres team-kontekst.


Mange venlige hilsner
Annette Vendelbo

Ja tak! Lad mig komme i gang