Kursus: Agile Transformationer i Praksis

1 dags intensivt kursus

1 dags intensivt kursus: Agile Transformationer i Praksis

Få styr på hvordan I griber jeres agile transformation an

På dette kursus lærer du, hvordan du undgår at fare vild i de agile metoder og frameworks. Du lærer hvordan man med en struktureret tilgang får valgt den rigtige vej til agilitet første gang, og hvordan man kan planlægge sig til agil succes. Vi går i dybden med SAFe, Scrum og Kanban - og lidt om Spotify-modellen, og ser på hvad det kræver af jeres organisation at få de forskellige metoder til at fungere.


Fra klassiske til agile projekter – kom sikkert over i det agile spor

Agile transformationer kan og skal planlægges, og der findes ingen ”gylden metode, der bare virker overalt. På dette kursus lærer du hvilken agil metode, der kan fungere i hvilken situation og kontekst.

Kurset er for dig, der er:

 • Leder, som skal i gang med et agilt initiativ
 • Leder, der er gået i gang, men har svært ved at se, hvad der kommer ud af at arbejde agilt, og derfor gerne vil kunne planlægge målrettet
 • Agil coach, der skal bidrage til succesfulde agile implementeringer
 • Interesseret i at vide mere om, hvordan du skal få dit agile team med dig
 • Det er for enhver, der ønsker viden om og struktur på, hvordan man kan gennemføre en agil transformation, så man faktisk når sine konkrete mål

Kontakt os på [email protected], så aftaler vi tid og sted


 

Kursusplan:

Kursusplan:

På 1 intensiv og kompakt dag får du følgende, helt nødvendige viden om agile transformationer, så du kan komme sikkert i gang med at arbejde agilt eller forbedre det, I allerede gør. Du får en grundig gennemgang af de 3 meste populære agile metoder og en min 6-trins implementeringsmodel, som hjælper dig med at komme ordentlig fra start med jeres agile transformation og sikrer at optimeringerne fortsætter. Du lærer at undgå de værste faldgruber, som mange falder i, når man vælger den agile vej.

Vi går i dybden med de 3 mest anvendte agile metoder (SAFe, Scrum og Kanban) og ser på hvad deres kræves af jeres organisation for at få dem til at virke. (Vi snuser også lidt til Spotify-modellen). Vi gennemgår også min 6-trins implementeringsmodel, som sikrer at I griber jeres agile transformation bedst muligt an. Vi ser også på hvordan man kan måle om man rent faktisk har fået skabt de resultater som man jagtede. Følelser er gode, men fakta er bedre!

På kurset lærer I, hvilke problemer som typisk opstår, og hvordan man helt undgår dem eller løser dem bedst muligt. Vi vil i løbet af kurset gennemgå en case study samt lave adskillige øvelser og spil.

Lige herunder kan du se en oversigt over, hvilke emner I skal igennem i løbet af denne kompakte og læringsesrige dag:

 • Vi sætter scenen for agile transformationer
 • Hvorfor transparens er vanvittig vigtigt
 • Medarbejdernes og ledernes roller, og hvordan man får agil succes
 • Hvad den agile arbejdsform kræver det af jeres organisation
 • 6-trins implementeringsodel
 • De 3 mest anvendte metoder (SAFe, Scrum og Kanban)
 • Det menneskelige aspekt ift. at arbejde agilt


 

PÅ KURSET LÆRER DU IKKE BARE TEORI – DU FÅR OGSÅ KONKRETE FORKLARINGER OG PRAKTISKE ANVISNINGER

Det er vigtigt at vide, at agile transformationer er komplekse, men man gør det meget nemmere for sig selv, hvis man planlægger og strukturerer dem. Det kan nemlig sagtens lade sig gøre, og på den måde undgår du at få tilfældige resultater eller agil elestik i metermål.

Alt hvad vi gennemgår kurset er baseret på mine egne (dyrekøbte) erfaringer fra utallige agile transformationer igennem de sidste mange år. Jeg har prøvet eller set det meste utallige gange selv. Det har vist sig, at der er et klart mønster. Der findes en række faldgruber, som mange falder i, men efter dette kursus ved du, hvordan du undgår dem.

Jeg vil også dele min 6-trins model med dig. Den er blevet til som resultat af et ofte udtrykt ledelsesbehov for at kunne se, at man faktisk får noget ud af de penge, men investerer i sine agile initiativer. På kurset viser jeg dig hvordan det kan gøres, så du tydeligt kan se, om tingene rykker sig og hvor de rykker sig hen.

Vi kommer også ind på, hvordan den forandring, det er at gå den agile vej, vil påvirke jeres medarbejdere og kollegaer. Man må ikke tro, at forandringen sker fra den ene dag til den anden. Men jo mere præcis man kan være, om hvad der bliver forandret, og hvad man konkret forventer af folk, des mere sandsynligt er det, at I faktisk vil se målbare forbedringer.

Sidst men ikke mindst vil vi tage et grundigt kig på de tre mest populære agile metoder. Vi går i dybden med de fordele og ulemper, der er ved de forskellige metoder, hvorfor de virker, og hvilke forudsætninger, der skal være opfyldt for at få dem til at virke. Det er nemlig væsentligt at forstå, at der ikke findes en ”one-size-fits-all” metode og at ”agile” ikke er et easy fix.

Hvis du skal i gang, så vil du efter kurset vide, hvordan du kan vælge den rigtige metode i første forsøg. Hvis du er i gang, men ikke kan gennemskue præcis, hvor I står, så får du en række værktøjer med dig, så du ved, hvordan du kan finde ud af det.

 

Din underviser


Annette Vendelbo
Annette Vendelbo

Annette er agil ekspert og underviser i både Scrum, Kanban, god agil ledelse m.m.. Hun er forfatter til bogen "Agile transformationer i praksis" og af en lang række artikler og e-bøger om Kanban og agile praksisser. Hendes hjerte banker særligt varmt for Kanban, og hun er både akkrediteret Kanban underviser og konsulent fra Kanban University.

Både som forfatter, underviser og coach bruger hun sin teoretiske viden og lange praktiske erfaring med agile systemer til at hjælpe sine kunder, når de skal have deres Kanban, Scrum eller SAFe til at fungere optimalt. Hun bidrager også med planlægning og gennemførsel af agile transformationer, så hendes kunder også når de mål, de har sat sig.

Det faktum, at hun både er teoretisk knivskarp og har 15 års praktisk erfaring som agil rådgiver og coach gør, at du med Annette som forfatter får teorien på plads. Du får ovenikøbet en række eksempler fra konkrete agile projekter og transformationer foræret, som du kan lade dig inspirere af, når du selv skal igang med at arbejde agilt med Kanban.Ofte stillede spørgsmål


Hvor afholdes kurset?
I københavn afholdes kurset afholdes i MBP kursuscenter Pilestræde 61 1112 København K Og i Århus i Ecopark Bautavej 1A 8210 Aarhus
Hvor kan jeg parkere, hvis jeg kommer i bil?
Det er så nemt, for der ligger nemlig et lille parkeringhus lige over for kursuslokalerne i Pilestræde. Desuden er der et kæmpe parkeringshus på Israels Plads lige ved Torvehallerne. Det tager 7-8 minutter at gå derfra og ned til Pilestræde. Og i Årshus har ECOpark gratis parking på stedet.
Kan vi få rabat, hvis vi er flere, der gerne vil på kursus?
Ja, det plejer vi at kunne finde ud af. Rabattens størrelse kommer an på, hvor mange I er, men kontakt mig på [email protected], så finder vi ud af, hvad vi kan finde ud af :-)
Hvad hvis jeg ikke er en ørn til Kanban? Kan jeg deltage alligevel?
Ja, dét kan du lige tro! Dette kursus giver dig netop alle byggeklodserne til Kanban, så du ved, hvad der er værd at vide, når du skal bygge et rigtigt Kanban flow-system. Det er en fordel, hvis du er vant til at arbejde lidt systematisk med dine ting, men kurset kræver kun, at du har deltaget i KMP I på forhånd
Kan vi holde kurset ud hos os i vores firma?
Ja da! Hvis I er et eller flere teams, der skal til at arbejde med Kanban, så kan det ligefrem være en fordel at holde kurset i jeres egne omgivelser

Jeg håber, at vi ses!

Nu ved du en masse om, hvad der ligger foran dig, og jeg vil gøre mit yderste for at gøre dig lige så begejstret for agile, som jeg er.


Mange venlige hilsner
Annette Vendelbo

Ja tak! Lad mig komme i gang