K4eivd23rhog2sg57h2c

KMP II - Kanban Management Professional

2 dages avanceret kursus - bliv certificeret Kanban Management Professional

  Ja tak! tilmeld mig

Kanban Management Professional (KMP) II: Til dig, der ønsker en internationalt anerkendt certificering fra Kanban University!

På dette avancerede 2-dages kursus bliver du undervist af en af Danmarks eneste akkrediterede Kanban undervisere, Annette Vendelbo. Kurset er den direkte forsættelse af KMP I Kanban System Design. Efter at have afsluttet KMP II kursus, vil du have opnået nok viden til at tage dit Kanban system til det næste niveau! Vores KMP kursusforløb er certificeret af Kanban University.

Send din Kanban mod nye højder- og se forbedringer, du aldrig ville have drømt om

I løbet af dette avancerede Kanban kursus vil du lære, hvordan du tager de næste skridt på din Kanban rejse: byg videre på den viden du fik på KMP I! væk fra de simple Kanban tavler – nu skal vi arbejde os hen til et rigtigt Kanban-system, hvor vi får styr på jeres afhængigheder og gør brug af de forskellige målestokker Kanban bruger, for at skabe både fremdrift OG kvalitet.

Dette kursus afholdes i samarbejde med Lean Kanban University, og en del af deres "Alternative Path to Agility" kursusprogram. Vi tilbyder som de eneste i Danmark åbne KMP-kurser! Når du har deltaget på både KMP I og KMP II opnår du den internationalt anerkendte certificering "Kanban Management Professional". Bortset fra, at det styrker dit CV, så viser denne certificering også, at du har mere i din agile værktøjskasse end de fleste.

KMP II kurset afholdes 8. og 9. september fra 9.00-16.30 MBK, Pilestræde 61, 1112 København K.

og den 30. september og 1. oktober fra 9.00-16.30 i Jylland


 Mit gæt er, at du er landet her, fordi du ønsker at tage dit Kanban-system til helt nye højder, og måske fordi du kan nikke genkendende til (noget af) følgende:


 • I er kommet godt i gang med Kanban, men er ikke proaktive nok og har ikke helt styr på at skabe løbende forbedringer, der virkelig kan flytte noget i jeres Kanban system
 • I har gang i jeres Kanban, men møder stadigvæk modstand mod metoden: I savner redskaberne til at skabe den evolutionære forandring på jeres arbejdsplads, for virkelig at få alle med på Kanban-vognen!
 • I oplever stadig, at nye krav og ønsker kommer ind alle vegne fra. Pr. mail. Pr. mobil. Pr. prik på skulderen. Som det-tager-kun-5-minutter opgaver. Dét vil I gerne gøre op med
 • Der er gået for meget ’automatpilot’ i jeres Kanban, og du savner et boost, der kan tage jer videre til næste trin og skabe forudseelighed og et sundt flow igennem hele jeres system.
 • Jeres projekter kører nærmest uforudsigeligt. I kan ikke se, hvad der foregår, og I får overraskelser og oplever "hovsaer" igen og igen
 • Eller sagt helt enkelt: Du savner at se at ’tingene rykker sig’ og har lyst til at jagte flere forbedringer. Du ved, at der er mere i Kanban, end det I har drevet det til lige nu

Hvis du kan genkende bare en smule af dig selv i ovenstående, så har jeg 2 nyheder til dig – en god og en dårlig.

Først den dårlige…

Der findes ingen genveje til at få jeres Kanban-system til at virke ordentligt. Det kræver målrettet indsats.

Det er desværre den barske sandhed, at mange Kanban-teams forbliver på et unødigt lavt niveau - det vi kalder "proto kanban", fordi de:

a) ikke har forstået, hvad der skal til for at rykke videre

b) ikke har lyst til at gøre sig anstrengelser – og/eller

c) slet ikke ved, hvor meget godt det kan give dem at tage de næste skridt

Og det allerværste:

Det bliver ikke anderledes og bedre, før du holder op med at tro på, at jeres niveau løfter sig af sig selv…. at dit team pludselig ’ser lyset’… eller jeres ledelse regner den ud.

Beklager, men det er sandheden

For hør bare hér: Kanban handler ikke om at lave om på jeres organisation og alt muligt andet. Det I gør, når I arbejder med Kanban er at organisere og sortere i jeres opgaver, så I altid arbejder med det vigtigste først, så hurtigt I kan.


Så den gode nyhed...

I dette Kanban kursus får du redskaberne til fjerne de problemer, som forhindrer jer i at opnå jeres fulde potientale. Et step af gangen! Kanban anviser den absolut enkleste vej til organisatorisk agilitet og modenhed i hvert enkelt af jeres teams. Uden at I skal bruge flere busser fulde af konsulenter. Det meste klarer I selv, efter I har fået opskriften af mig.

Og opskriften er ikke den vildeste, mest komplicerede i nogensinde kommer ud for. Faktisk tvært imod. Men ligesom når man skal lave en god middagsret, så kræver det lidt tid, vedholdenhed og øvelse at mestre de teknikker og praksisser, der giver jer optimeringer, som I måske aldrig har turdet håbe på, og som bare ligger og venter på jer. Jo! jeg tør næsten love dig, at også I kan opnå voldsomme forbedringer. Også selvom I har arbejdet med Kanban tavler længe – for jeg er faktisk 100% sikker på, at du vil få noget at vide om Kanban-metoden, som du aldrig har vidst før! På dette kursus tager vi udgangspunkt i problemstillinger fra jeres virkelighed, og viser for enkelt (og nemt) Kanban kan hjælpe med at løse dem!


Når du har været på dette KMP II kursus, så har du lært hvordan du skaber de løbende forbedring som du VED der er at finde når I bruger Kanban!

Så efter dette kursus har du lært:

 • Kanban Magement Professional uddannelsen giver jer næsten automatisk fart over feltet, fordi I fokuserer på at fjerne det, der forstyrrer jeres ubrudte flow. Så kan I arbejde med jeres aktiviteter uden utidige afbrydelser
 • Kanban Magement Professional uddannelsen er vejen til et fælles sprog. I undgår misforståelser og hovsa’er, fordi I har den samme referenceramme og en fælles samarbejdsform, som alle kender
 • Kanban Magement Professional uddannelsen giver jer balance mellem jeres kapacitet og efterspørgslen efter denne. Slut med at presse flere projekter eller opgaver ind i jeres teams, end de har båndbredden til
 • Kanban Magement Professional uddannelsen viser jer, hvordan tingene går i virkeligheden. Ikke et glitret glansbillede, men den virkelige virkelighed – både godt og skidt. Det skal I bruge for at kunne reagere fornuftigt

På dette intensive, videregående kursus lærer du på 2 dage flere håndfulde god Kanban praksis og jeg viser dig præcis, hvor du kan komme hen med din Kanban. Du ved, hvordan du forvandler jeres (lidt cowboy-agtige) Kanban til en velsmurt maskine

 

På dette helt nye KMP II Kanban kursus (som er det første og eneste i Danmark) bliver du grundigt ført igennem de discipliner og praksisser, der gør forskellen på en halvlunken Kanban-implementering og en brandvarm, der skaber resultater – og bliver ved med det.

Du lærer også:

 • Hvordan håndterer vi nye krav og ønsker? Hvordan kan vi sikre, at der kun er én indgang
 • Hvordan man håndterer skalering, helt uden at skabe forstyrrelse af workflow eller den organisatoriske struktur
 • Hvad ligger der i ’omkostninger ved forsinkelser’, og hvordan bruges det til at risikostyre?
 • Hvordan I opnår højere kundetilfredshed, og det er både for eksterne og interne kunder!
 • Hvordan griber jeg forandringen an, når nu vi skal til at ændre vaner i mit team?
 • Hvorfor er det så pokkers vigtigt at begrænse igangværende arbejde, og hvad sker der, hvis man ikke gør?
 • Hvad kræver det af min ledelse, hvis vores Kanban skal blive en velsmurt maskine?
 • Hvordan fungerer Kanbans kommunikationsmodel, og hvordan får vi Kanban ind fra bund til loft?

Kursusplan:

2 fulde kursusdage (og intensive dage!) hvor fokus især vil være på: skalering af Kanban systemer, teknikker og redskaber til at forbedre jeres nuværende Kanban herunder hvordan man indfører feedback loops og hvordan I får en bedre forståelse afjeres workflow, så I kan forbedre det.

Derudover går vi i dybden med de forskellige metoder og teknikker Kanban bruger til at måle, så I ved hjælp af dem, kan se hvor skoen trykker og hvor I med fordel kan lede efter forbedringer. For kanban handler jo om transparens! - Kanban hjælper med at få syn på alt det I ikke vidste lå og gemte sig i jeres system. I vil også lære om hvordan I bedst tackler frygten for forandring – for ja! ikke alle er vilde med at skulle arbejde på en ny måde, og det er helt normalt at reagere sådan! Men ved at forstå teorien bag system 1 og 2 tankegangen, kan du hjælpe forandringen på vej – og du kan møde modstanden imod den, med forståelse og løse den på en fornuftig og human måde. I lærer også at håndtere de afhængigheder og flaskehalse som findes i jeres system med forskellige visualeringsteknikker. I løbet af kurset vil I gennemgå en case study samt lave forskellige øvelser sammen, så I får Kanban helt ind på rygraden! Derudover vil I samle op på de erfaringen I har fået fra hverdag efter KMP I kurset.

Lige herunder kan du se en oversigt over hvilke emner, som I skal igennem over disse 2 kompakte og læringsesrige dage:

Dag 1:

 • Hvorfor Kanban
 • Grundlæggende tilgange til Kanban
 • Evolutionær forandre (Case study)
 • Kanban metoden (review)
 • Kanban på enterprise niveau
 • Skalering og Upstream-Kanban
 • Feedback loops - særligt m.h.p. kundetilfredshed

Dag 2:

 • Kanbans kommunikationsmodel
 • Hvordan I lærer at se forbedringspotentiale
 • Håndtering af den evolutionære forandring
 • Hvordan I bygger Kanbans værdisæt ind i den måde I arbejder på
 • Hvordan I sikrer, at jeres Kanban aldrig sander til

Din underviser


Annette Vendelbo
Annette Vendelbo

Annette har mange års erfaring som agil underviser, rådgiver og coach. Hun underviser både i Kanban og Scrum på team og ledelsesniveau, samt i agil projektledelse,

Med Annette som underviser får du både en, der er kniv-skarp på teorien, men også en der selv bruger teorien i praksis, når hun hjælper sine kunder med at planlægge og gennemføre agile implementeringer og transformationer, så de når præcis de mål, de har sat sig.

På Annettes kurser får du krydret teorien med en masse eksempler fra virkelige projekter. Det betyder, at det bliver lettere for dig, når du selv skal omsætte den teori, du lærer, til praksis.


Kursus indhold


  Velkommen til kurset KMP II: Kanban Management Professional
Tilgængelig i dage
dage Efter du er blevet tilmeldt

Ofte stillede spørgsmål


Hvor afholdes kurset?
Kurset afholdes i MBP kursuscenter Pilestræde 61 1112 København K
Hvor kan jeg parkere, hvis jeg kommer i bil?
Det er så nemt, for der ligger nemlig et lille parkeringhus lige over for kursuslokalerne i Pilestræde. Desuden er der et kæmpe parkeringshus på Israels Plads lige ved Torvehallerne. Det tager 7-8 minutter at gå derfra og ned til Pilestræde
Kan vi få rabat, hvis vi er flere, der gerne vil på kursus?
Ja, det plejer vi at kunne finde ud af. Rabattens størrelse kommer an på, hvor mange I er, men kontakt mig på [email protected], så finder vi ud af, hvad vi kan finde ud af :-)
Hvad hvis jeg ikke er en ørn til Kanban? Kan jeg deltage alligevel?
Ja, dét kan du lige tro! Dette kursus giver dig netop alle byggeklodserne til Kanban, så du ved, hvad der er værd at vide, når du skal bygge et rigtigt Kanban flow-system. Det er en fordel, hvis du er vant til at arbejde lidt systematisk med dine ting, men kurset kræver kun, at du har deltaget i KMP I på forhånd
Kan vi holde kurset ud hos os i vores firma?
Ja da! Hvis I er et eller flere teams, der skal til at arbejde med Kanban, så kan det ligefrem være en fordel at holde kurset i jeres egne omgivelser

Jeg håber, at vi ses!

Nu ved du en masse om, hvad der ligger foran dig, og jeg vil gøre mit yderste for at gøre dig lige så begejstret for Kanban, som jeg er. Det ville være en stor fornøjelse at give dig detaljerne om metoden, teknikkerne, værdierne m.m., så du har alle de byggeklodser, der skal til for at bygge nogle gode Kanban-tavler og et robust Kanban-system på basis af jeres team-kontekst.


Mange venlige hilsner
Annette Vendelbo

Ja tak! Lad mig komme i gang